دوره 8، شماره 4 - ( مجله کنترل، جلد 8، شماره 4، زمستان 1393 )                   جلد 8 شماره 4,1393 صفحات 76-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azadegan M, Hamidi Beheshti M T, Tavassoli B. Performance Improvement of Uncertain TCP-Networked Control Systems Using Robust AQM. JoC 2015; 8 (4) :65-76
آزادگان معصومه، حمیدی بهشتی محمدتقی، توسلی بابک. بهبود عملکرد سیستم‌های کنترل شبکه TCP نامعین با استفاده از مدیریت طول صف مقاوم. مجله کنترل. 1393; 8 (4) :65-76

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده: در این مقاله، به منظور بهبود عملکرد سیستم‌های تحت کنترل شبکه TCP، استفاده از مدیریت طول صف پیشنهاد گردیده است. جهت کنترل ازدحام شبکه‌ی TCP، مدل تحلیلی شبکه TCP مورد استفاده قرار گرفته است و به طراحی کنترلگر فیدبک حالت از نوع PID پرداخته شده است. در نتیجه تنظیم طول صف، حول مقدار به اندازه دلخواه کوچک و کاهش واریانس طول صف، تأخیر شبکه که وابسته به طول صف است و همچنین تغییرات تأخیر کاهش یافته و لذا عملکرد کلی سیستم تحت کنترل شبکه بهبود می‌یابد. با توجه به ماهیت تصادفی شبکه، سیستم تحت کنترل و شبکه دارای نامعینی‌ ساختاری در نظر گرفته شده اند. با تلفیق مدل شبکه و سیستم، سیستم حلقه بسته به شکل سیستم تأخیردار با تأخیر وابسته به حالت خواهد شد. سپس با استفاده از روش لیاپانوف-کراسوفسکی، شرط کافی برای پایداری سیستم حاصل ارائه گشته است. قضیه ارائه شده در قالب نامساوی‌های ماتریسی خطی وابسته به تأخیر است که ضرایب کنترلگرPID نیز که تعیین آن از اهمیت بالایی برخوردار است، از حل آن بدست می‌آید. روش پیشنهادی شبیه‌سازی گشته و برتری آن نسبت به سایر روش‌ها نشان داده شده است. همچنین با استفاده از مثال عددی نشان داده شد که روش پیشنهادی قادر به افزایش بیشینه تأخیر قابل دستیابی توسط سیستم است و لذا نسبت به سایر روشها از محافظه‌کاری کمتری برخوردار است..
دریافت: 1393/12/5 | پذیرش: 1394/1/24 | انتشار: 1394/1/24