۳ نتیجه برای فردوسی
آقای رضا دادخواه تهرانی، دکتر محمد حسین فردوسی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( مجله کنترل، جلد ۵، شماره ۴، زمستان ۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله الگوریتم کنترلی جدیدی ارایه می گردد که در آن کنترل تطبیقی پیش بین تابعی از سری های تابعی لاگر برای شناسایی و مدل-سازی سیستم استفاده می کند و از این الگوریتم برای کنترل سیستم دمای بخار سوپرهیت یک نیروگاه حرارتی استفاده شده است. ترکیب کنترل تطبیقی پیش بین تابعی با شناسایی توسط سری های لاگر، منجر به برتری هایی نظیر کاهش حجم محاسبات روی خط، دقت بالا و عدم نیاز به مدل دقیقی از فرآیند برای طراحی کنترل کننده می شود. کنترل کننده تطبیقی پیشنهاد شده در این مقاله این توانایی را دارد که خود را با تغییرات بزرگ فرآیند تطبیق دهد، سیستم های نامینیمم فاز را کنترل کند و در مواجهه با سیستم های با زمان تأخیر بزرگ عملکرد مناسبی داشته باشد. الگوریتم کنترلی پیشنهادی بر روی سیستم کنترل دمای بخار سوپرهیت یک نیروگاه حرارتی که با تغییر بار واحد نیروگاهی دارای تغییرات بزرگی در مدل است، شبیه سازی شده است. برای ارزیابی روش کنترل، نتایج شبیه سازی با نتایج کنترل کننده PID که دو تنظیم متفاوت برای کنترل بهتر دما در تغییرات بار واحد دارد، مقایسه شده ونشان دهنده عملکرد بهتر کنترل کننده پیشنهادی است.
ساناز سبزواری، احمدرضا ولی، محمدرضا عاروان، سیدمحمدمهدی دهقان، محمدحسین فردوسی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مجله کنترل، جلد ۱۴، شماره ۴، زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
طراحی تخمینگر وضعیت نانوماهوارهها با تک حسگر مغناطیسسنج، به دلیل محدودیت در وزن و حجم، محدود بودن طول عمر ژیروسکوپهای مکانیکی در بلند مدت و پدیده کسوف، امری ضروری است. رویکرد این مقاله برای جبران این کمبود داده، فیلتر دو مرحلهای است. بدین صورت که وضعیت در فیلتر مرحلهی دوم با استفاده از دادهی حسگر و مشتق میدان مغناطیسی ناشی از تخمین فیلتر مرحلهی اول با فیلتر کالمن توسعهیافته، تعیین میگردد. به منظور دسترسی به دقت مناسب برای تعیین وضعیت نانوماهواره با تک حسگر سه محوره، دو الگوریتم تصادفی فیلتر کالمن توسعهیافته ضربی و تخمینگر جذر مربعی چهارگان بیرد با رؤیتگر غیرخطی حفظ تقارن پیشنهادی مقایسه شده است. رؤیتگر ارائه شده، بر مبنای رؤیتگرهای غیرمتغیر تحت عملکرد گروه لی است. برای این منظور در روند طراحی از رویکرد چارچوب متحرک استفاده شده است تا با استفاده از معادلات دینامیک خطای غیرمتغیر بتوان پارامترهای رؤیتگر را تنظیم کرد. نتایج شبیهسازی در هر دو حوزه زمان و پاسخ فرکانسی، دقت قابل قبول را در هرسه الگوریتم تأیید میکند. اما درصورتی که خطای تخمین اولیهی وضعیت بزرگتر شود، خطای میانگین جذر مربعی رؤیتگر غیرخطی، بسیار کمتر از دو الگوریتم تصادفی است. همچنین در این روش به دلیل تنظیم پارامترها با معادلات ریکاتی دیفرانسیلی متناوب، از طریق پایداری لیاپانوف همگرائی را نیز تضمین میکند.
حسین فردوسی، مهناز هاشمی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( مجله کنترل، جلد ۱۵، شماره ۳، پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده
در این مقاله، مسئله کنترل ردیابی سیستمهای چند عامله مرتبه کسری بررسی شده است. نامعینیهای پارامتری سیستم، قیود بر خطا، مناسب بودن پاسخ گذرا و ردیابی مطلوب پاسخ از چالشهای موجود در این پژوهش است. به دلیل وجود چنین چالشهای ذکر شده، رویکرد کنترل تطبیقی و تخمینگر عصبی در این پژوهش بهکارگرفته شدهاند. در این مقاله، ابتدا به بررسی سیستمهای چند عامله مرتبه کسری با پارامترهای نامعین، در حضور محدودیتهای خطا پرداخته شده است. سپس، یک کنترلکننده برمبنای کنترل تطبیقی و روش کنترل سطح دینامیکی بهنحوی طراحی شده است که هدف کنترلی تعقیب خروجی مطلوب با وجود برآورده شدن قیود خواسته شده محقق شود. کارایی موثر کنترل کننده پیشنهادی، با شبیه سازی توسط نرم افزار متلب در قسمت شبیه سازی نتایج نشان داده شده است.