مقالات پذیرفته شده                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دانشکده پزشکی
در بیماری MS، آسیب‌های واردشده به فیبر عصبی در داده‌های ساختاری به خوبی قابل تشخیص نیست. لذا استفاده از داده‌های ساختاری به‌تنهایی، موجب پنهان ماندن بیماری می‌شود. این مطلب نشان‌گر اهمیت داده‌های کارکردی در تشخیص زودهنگام بیماری است. در این مقاله به بررسی داده‌های fMRI برای دو گروه سالم و بیمار به کمک ابزارهای شبکه ارتباطات کارکردی و شبکه عصبی پرداخته می‌شود. با توجه به اختلال شناختی ناشی از ضایعات ساختاری در مراحل اولیه بیماری، ارائه مدل ارتباطات کارکردی امکان ارزیابی تغییرات مشخصه‌های توپولوژی مغز را فراهم می‌کند. برای این منظور، تعداد 60 سوژه شامل 30 نفر سالم و 30 نفر بیمار در بازه سنی 20 تا 60 سال با دوره بیماری با میانگین 30 ماه و با تعداد حملات متغیر انتخاب شده‌اند. در ادامه یک دیکشنری کامل با حضور سری‌های زمانی داده‌های هر دو گروه استخراج شده و درنهایت، مفهوم ساختار ماژولار از وزن‌های پراکنده برای بیان ارتباطات نواحی مختلف مغز به کار گرفته شده است. بررسی نتایج نشان داد که در کل تعداد 57 ناحیه ROI از هر دو گروه افراد سالم و بیمار محاسبه شده که از بین 57 ناحیه به دست آمده، تنها 16 ناحیه در میان دو گروه سالم و بیمار مشترک است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/3/14 | پذیرش: 1402/12/5 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/1/10