دوره 8، شماره 3 - ( مجله کنترل، جلد 8، شماره 3، پاییز 1393 )                   جلد 8 شماره 3,1393 صفحات 49-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Teshnehlab M, Alehasher S M J, Jafari P. An Overview of the Theory and Applications of Interval-based Intelligent Systems and Controllers. JoC 2014; 8 (3) :27-49
تشنه لب محمد، آل هاشر سید محمد جواد، جعفری پوریا. مروری بر نظریه و کاربردهای سیستم های و کنترل کنندهای هوشمند بازه ای. مجله کنترل. 1393; 8 (3) :27-49

1- دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشگاه سیستان و بلوچستان
3- دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران
در این مقاله دانش بازه ای معرفی شده است. دانش بازه ای چارچوبی برای بازنمایی دانش ضمنی – حدودی بشر با استفاده از روش های محاسباتی مبتنی بر گرانول-های اطلاعاتی مانند مجموعه های فازی و مجموعه های راف می‌باشد. کنترل کننده ها و سیستم های مبتنی بر دانش بازه ای و محاسبات گرانولی به اصطلاح کنترل-کننده ها و سیستم های هوشمند بازه ای گفته می شوند. کنترل کنندها و سیستم های هوشمند بازه ای قادر هستند تا با انواع ابهامات و عدم قطعیت ها کار کنند. تحقیقات متعدد در دو دهه گذشته ثابت کرده است که کنترل کننده ها و سیستم های هوشمند بازه ای نسب به همتایانشان که از روش های معمول استفاده می کنند از توانایی بالاتری برای پردازش داده ها به خصوص در شرایط نویزی برخوردار هستند و در شرایط یکسان کارایی بالاتری را ارائه می دهند. در این مقاله مجموعه های راف، شبکه های عصبی راف، مجموعه های فازی نوع – 2 و برخی از کاربردهای آنها بطور فشرده مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند.
دریافت: 1393/12/8 | پذیرش: 1393/12/8 | انتشار: 1393/12/8